Din kat foretrækker faktisk dit selskab frem for mad
03 april 2017

Flere katteejere har nok haft den tanke, at katten i hjemmet udelukkende ser sit menneske som den, der har adgang til kattemaden.

Men noget tyder på, at din kat rent faktisk ville vælge dit selskab over sin madskål, hvis den skulle. Det skriver The Huffington Post.

Et hold forskere fra Oregon State University ville udfordre den traditionelle forestilling om katte som værende asociale og ude af stand til at blive trænet af mennesker. De samlede derfor 50 katte, både katte fra internater og huskatte, og holdt dem i et rum, hvor de ikke havde adgang til mad, legetøj, duftstiumuli eller menneskeligt selskab.

Da kattene, efter et par timer, blev introduceret til alle fire ting, var 50 procent af kattene mest interesserede i den menneskelige kontakt, mens 37 procent strøg direkte hen til madskålen.

Opførslen gjaldt for et miks af både hus- og internatkatte, så det er altså ikke afgørende, om katten har et hjem eller ej.

Til gengæld viser studiet en 'tydelig individuel variation i kattepræferencer', og hvad lige netop din kat foretrækker må altså siges at være et personligt anliggende.

Studiet er udgivet i Behavioural Processes.

ele

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.