Om forfatteren

Catherine Jex

Redaktør af ScienceNordic

Jeg er videnskabsjournalist med speciale i geovidenskab og klimaændringer.
Før jeg blev journalist var jeg paleoklimatolog med 10 års erfaring i forskning inden for fortidens klima. Jeg var specielt interesseret i at indsamle data over regnfald, temperatur og atmosfæriske trykfelter ved hjælp af stalagmitter fra grotter.
 
Jeg har også dyppet mine tæer i grundvandsforskning i et forsøg på at forstå, hvordan vand bevæger sig og er opmagasineret i undergrunden.
Jeg er en passioneret fan af videnskab generelt og specielt i at kommunikere de spændende historier, som forskere er nødt til at fortælle - både til deres forskerkollegaer og til et bredere publikum. 

Det isfrie Grønland – set gennem videnskab og fotografier

Grønlands dramatiske bjerge, frodige dale, sletter, dybe fjorde og meget mere bliver bragt til live i den nye bog, 'Det isfrie Grønland – fra molekyle til landskab'.

Den nye bog fremviser fem års forskning fra Center for Permafrost, Købehavns Universitet. Den dækker Grønlands yderkanter fra polarområdet i nord, til forskningsstationen Zackenberg ved østkysten, det agerdyrkende syd og Diskobugten ved vestkysten. (Foto: Bo Elberling)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts