'Menneskeædende monster'-dino fundet i USA
Forskere har fundet en ny dinosaur-art, der levede for omkring 98 millioner år siden. Den har fået navnet Siats meekerorum, der henviser til et sagn om et menneskeædende monster.

Forskere har i Utah fundet en ny dinosaur-art, der er blandt de tre største nogensinde opdaget i Nordamerika.

Den nye dino har fået navnet Siats meekerorum. Ordet Siats henviser til de indfødte i det område, hvor opdagelsen blev gjort, og refererer til et gammelt sagn om et menneskeædende monster.

Lindsay Zanno fra North Carolina State University og Peter Makovicky fra Field Museum of Natural History har i samarbejde lavet en forskningsartikel om det nye fund i Nature Communications.

Den førende kødæder

Siats meekerorum levede for omkring 98 millioner år siden, og forskerne estimerer, at den var 9 meter lang og vejede mindst 4 ton.

Den nyfundne dino-art var den førende kødæder i sin tid og holdt faktisk Tyrannosaurus Rex fra at indtage den ledende rolle i millioner af år. 

Du kan se en video om den nyfundne monster-dino i videoen øverst i artiklen.

Annonce

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om det bizarre havdyr her.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk