Søg hos Novo Nordisk Fonden: 50 millioner kroner til akutindsats mod corona-epidemien
corona_virus_novo_nordisk.

De 50 millioner kroner kan blandt andet gå til sociale tiltag, som hjælper mennesker, der er særligt udsatte under epidemien. (Foto: Shutterstuck)

De 50 millioner kroner kan blandt andet gå til sociale tiltag, som hjælper mennesker, der er særligt udsatte under epidemien. (Foto: Shutterstuck)

19 marts 2020

Novo Nordisk Fonden har afsat en pulje på 50 millioner kroner til den danske kamp mod corona-epidemien. Det skriver Fonden i en pressemeddelelse.

»Vi håber, at vi med dette initiativ kan være med til at støtte op om håndteringen af effekterne af COVID-19-situationen i Danmark til gavn for både enkeltpersoner og for samfundet som helhed,« siger Lars Rebien Sørensen, som er bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden, i pressemeddelelsen.

Man kan søge om penge indenfor tre forskellige områder:

  • Videnskabelige projekter, der eksempelvis tester nye behandlinger eller laver forebyggende tiltag, som hurtigt kan implementeres.
  • Oplysning, som eksempelvis styrker borgernes forståelse af virussen, og hvordan man håndterer den.
  • Sociale tiltag, som særligt mønter sig på udsatte grupper i forbindelse med krisen.

For at ansøge skal man være forankret på offentlige institutioner eller myndigheder eller private ikke-for-profit-organisationer (for eksempel NGO’er) i Danmark.

Fonden giver op til fem millioner kroner til et projekt, og ansøgninger behandles løbende.

al

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.