Søg hos Novo Nordisk Fonden: 50 millioner kroner til akutindsats mod corona-epidemien
corona_virus_novo_nordisk.

De 50 millioner kroner kan blandt andet gå til sociale tiltag, som hjælper mennesker, der er særligt udsatte under epidemien. (Foto: Shutterstuck)

De 50 millioner kroner kan blandt andet gå til sociale tiltag, som hjælper mennesker, der er særligt udsatte under epidemien. (Foto: Shutterstuck)

19 marts 2020

Novo Nordisk Fonden har afsat en pulje på 50 millioner kroner til den danske kamp mod corona-epidemien. Det skriver Fonden i en pressemeddelelse.

»Vi håber, at vi med dette initiativ kan være med til at støtte op om håndteringen af effekterne af COVID-19-situationen i Danmark til gavn for både enkeltpersoner og for samfundet som helhed,« siger Lars Rebien Sørensen, som er bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden, i pressemeddelelsen.

Man kan søge om penge indenfor tre forskellige områder:

  • Videnskabelige projekter, der eksempelvis tester nye behandlinger eller laver forebyggende tiltag, som hurtigt kan implementeres.
  • Oplysning, som eksempelvis styrker borgernes forståelse af virussen, og hvordan man håndterer den.
  • Sociale tiltag, som særligt mønter sig på udsatte grupper i forbindelse med krisen.

For at ansøge skal man være forankret på offentlige institutioner eller myndigheder eller private ikke-for-profit-organisationer (for eksempel NGO’er) i Danmark.

Fonden giver op til fem millioner kroner til et projekt, og ansøgninger behandles løbende.

al

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.