Læs om Ötzi
Videnskab.dk har samlet tre korte nyheder til dig, der gerne vil have et hurtigt overblik over den seneste forskning i fortidsmennesket Ötzi.
Ötzi

"Last Grasp of the Iceman" er titlen på et maleri af Gregory Harlin. Maleriet er baseret på en rekonstruktion, og viser Ötzi, der drager sit sidste åndedrag i sneen.

"Last Grasp of the Iceman" er titlen på et maleri af Gregory Harlin. Maleriet er baseret på en rekonstruktion, og viser Ötzi, der drager sit sidste åndedrag i sneen.

Her er tre links til artikler på Videnskab.dk til dig, der gerne vil vide mere om fortidsmennesket Ötzi. Siden Ötzi blev fundet i 3200 meters højde ved grænsen mellem Italien og Østrig i 1991, har den over 5000 år gamle mumie været genstand for intensiv forskning.

Der bliver nemlig ved med at dukke både overraskende og fascinerende ny viden frem om den mystiske mand fra bjergene, også kendt under navnet ‘Ismanden’. Læs med her.

Ötzis maveindhold analyseres

Hulemanden Ötzi led en pinefuld død

Ismanden Ötzi bar tøj af fem forskellige slags dyreskind

 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk