Kåre Mølbak går på pension
Kåre Mølbak SSI Pension

Ved udgangen af januar 2021 går Statens Serum Instituts faglige direktør for infektionsberedskabet, Kåre Mølbak, på pension. (Foto:SSI).

Ved udgangen af januar 2021 går Statens Serum Instituts faglige direktør for infektionsberedskabet, Kåre Mølbak, på pension. (Foto:SSI).

12 november 2020

Siden COVID-19 brød ud i Danmark i de første måneder af 2020, har danskerne kunne se ham på tv-skærmen til pressemøder og interviews som repræsentant for Statens Serum Institut, men fra 31. januar 2021 er det slut.

Statens Serum Instituts faglige direktør for infektionsberedskabet, Kåre Mølbak, går på pension i slutningen af januar næste år.

»Det er ikke nogen ny beslutning. Det har altid været min plan at gå fra på et tidspunkt, hvor jeg stadig har mange gode år foran mig«, siger Kåre Mølbak, der fyldte 65 år i september, i en pressemeddelelse.

Statens Serum Instituts nye direktør Henrik Ullum og Tyve Grove Krause, der er afdelingschef for SSI’s Afdeling for Infektionsepidemiologi og Forebyggelse, kommer til at overtage Mølbaks opgaver.

Kåre Mølbak har været tilknyttet SSI i næsten 38 år, hvor han begyndte som ulønnet, videnskabelig studenterforsker.

»Kåre har gennem hele sit virke og den igangværende epidemi gjort en kæmpe indsats for SSI og Danmark. Samtidig har jeg stor respekt for, at Kåre holder fast i en beslutning, som er truffet, længe før epidemien startede,« siger SSI’s vicedirektør Ole Jensen og fortsætter:

»Med Henrik Ullum som ny og meget faglig stærk direktør er vi dog trygge ved fremtiden. Vi ved, at alle SSI’s fantastiske medarbejdere også under den nye ledelse vil bidrage med en fornem indsats.«

Kåre Mølbak fortsætter i et deltidsprofessorat på Københavns Universitet. Han vil også fortsat være tilknyttet SSI et mindre antal timer om ugen som faglig konsulent.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.