Vindmølleparker er ikke kæmpe fugle-kødhakkere
Kilde: 
13 april 2012

Mange fuglearter er upåvirket af vindmølleparker, og fuglenes sammenstød med vindmøllerne er sjældent dødelige. Det konkluderer en undersøgelse lavet af britiske organisationer for fugles bevarelse.

Resultatet er offentliggjort i tidsskriftet Journal of Applied Ecology, skriver bbc.co.uk

Undersøgelsen, der er den seneste i en lang række undersøgelser af vindmølleparkers interaktioner med fugle, adskiller sig fra andre studier ved at være mere omfattende.

Ti arter af fugle og 18 vindmølleparker i oplandet i England indgik i undersøgelsen. De fleste fugle blev overvåget, inden byggeriet begyndte, under konstruktionen af vindmølleparkerne og når vindmøllerne var færdigbygget.

Resultatet viste, at der ikke var nogen indikation for, at fuglenes dødelige sammenstød med vindmøllerne var et stort problem blandt de arter, der var omfattet af undersøgelsen.

»Men vi skal huske på, at undersøgelsen ikke inkluderer de store rovfugle, som, vi ved, har tendens til at kollidere med vindmøllerne,« siger den ledende forsker bag studiet, Jeremy Wilson fra organisationen RSPB Skotland.

Læs også: Kæmpe vindmøller skaber flere lyn over Danmark

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.