Plastikoperationer kan få dig til at se mere sympatisk ud
Kilde: 
13 april 2015

KORT NYT FRA UDLANDET

En kirurgisk opstrammer er måske ikke kun med til at forskønne det ydre udtryk. Nye studier af plastikopererede ansigter tyder nemlig på, at særlige korrektioner får omgivelserne til at opfatte en person som mere sympatisk og social intelligent end før operationen. 

»En ansigtsløftning og et øjeløft var to af de procedurer, som synes at afstedkomme gunstigere anmeldelser af personerne efter operationerne,« siger Michael J. Reilly, som er hovedforfatter til studiet og til daglig er assisterende professor i hoved- og halskirurgi ved Georgetown University School of Medicine, til Eurekalert.org.

Michael Reilly har sammen med sine kollegaer undersøgt, hvordan andre menneskers opfattelse af et ansigt før og efter forskellige typer af plastikoperationer ændrer sig.

Studiet er blevet lavet ud fra fotos af 30 kaukasiske kvinders ansigter før og efter det kirurgiske indgreb.

Til at vurdere de forskellige ansigters personlighedsudtryk har 170 uafhængige personer stået til rådighed.

Der er dog ingen af dem, som har været bevidste om undersøgelsens formål, ligesom ingen af dem har fået lov at se både før- og efterbillede af den samme kvinde.

Ud over at udstråle større sympatisk indlevelse og social intelligens viser studiet, at ansigtsløftninger og øjenløft får et ansigt til at fremstå mere kvindeligt og attraktivt. Det tyder derudover på, at personens troværdighed øges udadtil. 

Undersøgelserne er lavet på et svagt grundlag samt bygger kun på data fra hvide kvinder, og det kræver derfor yderligere forskning til at nuancere resultaterne.

Studiet er netop publiceret i det videnskabelige tidsskrift JAMA Facial Plastic Surgery.

Læs også:

Sådan fik Angelina Jolie genskabt brysterne

Kniven i kroppen. Om plastikkirurgi og religion

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

sbv
 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.