Nasa: Omkring 1.000 asteroider er tæt på Jorden
Kilde: 
08 december 2011

Omkring 1.000 asteroider, der er i kredsløb relativt tæt på Jorden, er store nok til at forårsage katastrofale ødelæggelser, hvis de rammer vor planet.
Det viser en ny undersøgelse fra den amerikanske rumfartsadministration Nasa, skriver Politiken.

I et projekt, der er blevet kendt som Spaceguard (Rumvogter), fik Nasa i 1998 besked på af Kongressen at finde 90 procent af de objekter, der er nær Jorden, og som er en kilometer i diameter eller større.

»Undersøgelserne er nu færdiggjorte, og 93 procent af objekterne i den angivne størrelse er nu fundet«, siger astronomen Amy Mainzer fra NASA's laboratorium i Pasadena, Californien.

En asteroide eller komet på mellem 5 og 10 km i diameter menes at have ramt Jorden for over 65 millioner år siden, hvilket skal have udløst klimaforandringer, som førte til udryddelsen af dinosaurerne og andre dyr.

»Vi ved, at noget, der er så stort, ville kunne udrydde næsten alt liv på Jorden«, fastslår Mainzer.

Observationerne af potentielt farlige objekter har indtil nu ikke ført til udvikling af planer for, hvad der skal gøres, hvis der opdages en asteroide, som er på kollisionskurs med Jorden.

Læs også: Komet bærer frossent havvand

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.