Marihuana-stof bremser muligvis HIV
Kilde: 
01 maj 2013

En ny anvendelse af de virksomme stoffer i marihuana kan være på vej. En ny forskningsrapport offentliggjort i 'Journal of Leukocyte Biology' viser, at de marihuana-stoffer, der stimulerer de såkaldte cannabinoide type 2 (CB2) receptorer i hvide blodlegemer, sandsynligvis svækker HIV-1 infektioner. Det skriver sciencedaily.com.

CB2-receptoren er den molekylære forbindelse, hvorigennem cannabis påvirker kroppen. Opdagelsen kan muligvis gøre de nuværende anti-virale behandlinger mere effektive.

»De stoffer, vi undersøgte, kan muligvis hjælpe kroppen kampen mod en HIV-1 infektion. Efterhånden som vi yderligere får udforsker og forfinet forbindelser som dem her, er der måske også potentiale til at bekæmpe andre virussygdomme, som er notorisk vanskelige at behandle,« siger en af de involverede forskere, Yuri Persidsky, MD, Ph.D., Institut for Patologi og Laboratory Medicine på Temple University School of Medicine i Philadelphia, PA.

LÆS OGSÅ: Hash giver måske ikke varige skader i hjernen alligevel

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.