Forskerne forventer massevis af klimaflygtninge i fremtiden
Kilde: 
04 maj 2016

KORT NYT FRA UDLANDET:

Antallet af såkaldte klimaflygtninge kan stige dramatisk i fremtiden. Forskere ved Max Planck Institute for Chemistry og Cyprus Institute in Nicosia har udregnet at Mellemøsten og Nordafrika kan blive så varme områder, at menneskelig beboelse vil være i fare. Det skriver Phys.org.

Ifølge forskerne vil det ikke være nok at begrænse den globale opvarmning til under to grader celsius, som man ellers blev enige om ved sidste FN-klimatopmøde i Paris, til at forhindre deres forudsigelser.

Temperaturerne om sommeren i det allerede meget varme Mellemøsten og Nordafrika vil nemlig stige mere end to gange hurtigere sammenlignet med den gennemsnitlige globale opvarmning.

Det betyder, at på varme dage vil temperaturen syd for Middelhavet ligge på omkring 46 grader celsius i år 2050.

Denne slags ekstremt varme dage vil opstå fem gange oftere end ved årtusindsskiftet.

Og sammenholder man temperaturstigningerne med luftforurening fra især vindblæst ørkenstøv, så kan de miljømæssige forhold blive så dårlige, at det vil tvinge folk til at flygte.

Over 500 millioner mennesker lever i de udsatte områder, hvor antallet af ekstremt varme dage allerede er fordoblet siden 1970‘erne.

»I fremtiden vil klimaet i store dele af Mellemøsten og Nordafrika kunne ændre sig på en sådan måde, at selve eksistensen af deres beboere er i fare,« siger Jos Lelieveld, der er direktør for Max Planck Institute for Chemistry og professor ved Cyprus Institute i Cypern, til Phys.org.

Studiet er netop udgivet i tidsskriftet Climatic Change.

Læs også:

Forskere: Klimaforandringer var med til at antænde krigen i Syrien

Sådan ser København ud, hvis temperaturen stiger med 2°C

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ams

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.