Forhistorisk piratfisk bed hårdere end Tyrannosaurus Rex
Kilde: 
21 december 2012

Kilo for kilo har forfædrene til nutidens piratfisk et stærkere bid end både krokodiller, hajer og selv dinoernes ukronede konge Tyrannosaurus Rex. Det viser forskning udgivet i tidsskriftet Scientific Reports. Det skriver Sciencemag.org.

Forskere har testet bidstyrken hos  den største art af nutidens frygtede piratfisk (Serrasalmus rhombeus). Ifølge Sciencemag.org, smækkede den største af fiskenes på 1,1 kg kæberne sammen om forskernes måleudstyr med en kraft på næsten 30 gange dens egen vægt. Det er en styrke ingen hviveldyr kan matche.

Piratfisk gør T. Rex til skamme

Et blik bagud i tid får forskere til at gætte på, at piratfiskens kæmpe-forfader (Megapiranha pararanensis), der kunne blive en meter og 30 centimeter lang, og veje helt op til 73 kilo, havde 484 kilos styrke prat i bisserne. Ifølge Sciencemag.org kommer den berømte T. Rex tæt på at kunne konkurrere med kæmpe-pirafisken. Men ikke tæt nok.

Forhistorisk liv krævede imponerede tænder

T. Rex var måske nok 100 gange så velvoksen i størrelser som fisken, men en kombination af bastante cirkelrunde tandrødder og tænder fyldt med frynsede kanter, gjorde piratfiskens tænder skarpe nok til flænse kød, og stabile nok til både at knuse en skildpaddes skjold, og gennembore panseret på de maller den delte det forhistoriske hav med.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.