Folk der spiser krydret mad lever længere
Kilde: 
05 august 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

Hvis ud oftere putter krydderier i aftensmaden derhjemme, kan du sandsynligvis forlænge dit ophold her på Jorden.

Et nyt studie viser nemlig, at det at spise krydret mad flere gange om ugen kan være med til at midske risikoen for at dø tidligt. Det skriver Livescience.com.

Studiet blev foretaget i Kina, hvor næsten 500.000 mennesker deltog i undersøgelserne. Deltagerne var mellem 30 og 79 år, da studiet startede, og forskerne fulgte deltagerne i godt syv år. I den tid døde cirka 20.000 af deltagerne.

Forskerne fandt, at de deltagere, som spiste krydret mad én eller to gange om ugen, havde ti procent lavere risiko for at dø under studiets forløb, sammenlignet med dem der spiste krydret mad mindre end én gang om ugen.

Herudover havde deltagere, som spiste krydret mad tre gange om ugen eller mere 14 procent lavere risiko for at dø, i den periode studiet varede.

Forskerne bag studiet pointerer, at der er tale om et observationsstudie, og derfor kan det ikke slås fast, om der er en kausal sammenhæng mellem indtaget af krydret mad og den lavere risiko for at dø. Forskerne kan heller ikke svare på, hvorfor krydderierne skulle have en positiv indvirkning på kroppen.

Tidligere studier har dog antydet positive virkninger ved at spise krydret mad.

»Der er eksempler på, at krydret mad kan mindske betændelse, forbedre fedtforbrændingen samt have positiv indflydelse på bakterierne i maven,« siger professor Lu Qi fra Harvard School of Public Health i Boston, USA, ifølge Livescience.com.

Studiet er publiceret i tidsskriftet The BMJ.

Læs også:

Forskere: Arne Astrups nye kostbog 'Rigtig Mad' er uansvarlig og dårlig videnskab

Mad ændrer din arvemasse

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

mft

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.