Barnløse bliver ikke ensomme ældre
Kilde: 
22 november 2012

Myten om, at mennesker, der aldrig får børn, bliver gamle og ensomme, holder ikke vand, viser ny forskning. I gennemsnit bliver barnløse hverken mere ensomme eller depressive, når alderdommen har sat ind, skriver forskning.no.

Er børn en investering i din fremtidige livskvalitet? Det spørgsmål har den norske socialforsker Thomas Hansen forsøgt at finde svaret på. Sammen med Britt Slagsvold og Torbjørn Moum, har han studeret børns indflydelse på livskvalitet hos 5500 personer i alderen 40-80 år.

Forskerne konkluderer, at have børn ikke syntes at øge den følelsesmæssige livskvalitet, som mange ellers tror. Med hensyn til den kognitive livskvalitet - hvor tilfredse folk er med deres liv - er resultaterne forskellige for mænd og kvinder.

Kvinder med børn, havde noget højere selvværd og var mere tilfredse med deres liv. Hos mænd var der ingen sammenhæng mellem at have børn eller ej.

»Opdagelsen er overraskende, fordi det er normalt at tænke, at det at være barnløs har større negative konsekvenser i de senere år, hvor der er behov for hjælp og støtte - især hvis man er ensom,« siger Thomas Hansen til forskning.no.

Forskeren understreger, at de ældste og mest svagelige ældre ikke indgår i undersøgelsen.

 

Læs også på Videnskab.dk

Frivilligt barnløse kvinder legitimerer deres valg

Barnløse par har gavn af at føre dagbog

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.