Om forfatteren

Irene Petersen

Journalist

Jeg står for kommunikation, kurser og projekter på Videnskab.dk’s Center for Faglig Formidling.
Her arbejder vi med at udvikle den faglige formidling til gavn for Videnskab.dk’s redaktion men i høj grad også til gavn for forskningsmiljøerne i Danmark.
På vores kurser underviser vi forskere i at se de journalistiske vinkler i eget stof. Det er for mig en stor glæde, når forskerne selv opdager, hvor fantastisk mange spændende historier, selv de mest tørre emner kan gemme på.
Jeg er cand.mag. i historie og retorik fra Aarhus Universitet og har derudover tillægsuddannelsen i faglig formidling fra Danmarks Medie og Journalisthøjskole.
Men vigtigst af alt har jeg arbejdet og lært om videnskab og journalistik på Videnskab.dk, siden jeg blev ansat som journalist i 2009. Jeg har skrevet nyheder om alt fra edderkopper til valgplakater og kemien i betonelementer men har nok personligt hang til det lidt mere finurlige stof fra kulturvidenskaberne.
Siden 2010 har jeg desuden været projektleder for nomineringer, læserafstemning og afvikling af prisoverrækkelse i forbindelse med Videnskab.dks læserpris til forskerne: 'Årets Danske Forskningsresultat'.

Thomas Hoffmann

Journalist - Twitter: @Tuffmann

Thomas Hoffmann

Jeg har været videnskabsjournalist i 15 år og modtog European Science Writer Junior Award i 2014. Skriver om det meste, men forsømmer sjældent en lejlighed til at komme omkring klima eller fodbold.

Forsker: Fisk er måske slet ikke sundt for hjertet

Ny forskning tyder på, at en fiskerig kost stik mod den traditionelle opfattelse ikke forhindrer blodpropper. Studiet møder dog skarp kritik fra andre danske forskere.

Det sunde valg at spise fisk er måske slet ikke sundt for hjertet. Måske øger det faktisk den betændelseslignende tilstand, som leder til blodpropper. Det vil forskere undersøge, efter ny forskning i grønlænderes kost har givet et overraskende resultat. (Foto: Colourbox)

Annonce: