Quiz: Hvor meget ved du om rummet og rumfart?
Er du skarp på aftrækkeren, når det kommer til viden om det ydre rum og rumrejser? Test dig selv, og deltag i konkurrencen om at vinde en fed ny bog om rumfartens fortid, nutid og fremtid.

Test din viden om rummet og rumfart og deltag i konkurrencen om bogen 'Ud i rummet - Historie, drømme og virkelighed'. (Foto: Ajour)

Test din viden om rummet og rumfart og deltag i konkurrencen om bogen 'Ud i rummet - Historie, drømme og virkelighed'. (Foto: Ajour)
Partner Ud i rummet - Historie, drømme og virkelighed

2015 blev året, hvor Danmark fik sin første astronaut i skikkelse af Andreas Mogensen. Hans mission til den internatio

 

Hvis du er flittig besøgende her på Videnskab.dk, har du helt sikkert læst masser af artikler om rumrejser, astronauter og det mørke tomrum mellem planeterne.

Men hvor meget af det, du har læst om universet, kan du stadig huske? Hvor meget ved du i grunden om, hvad der sker uden for vores atmosfære?

Det kan du teste her.

Test din viden, og vind 'Ud i rummet'

Vi har lavet en quiz, der tester din viden om rummet, og som samtidig giver dig muligheden for at vinde et eksemplar af den nye bog: 'Ud i rummet; Historie, drømme og virkelighed'.

'Ud i rummet' omhandler rumfartens fortid, nutid og fremtid og er skrevet af Henrik og Helle Stub - to garvede cand. scient’er i astronomi, fysik og matematik og ikke mindst flittige bloggere her på Videnskab.dk.

Henrik og Helle Stub har sammen modtaget Tycho Brahe-medaljen i 2008 og European Science Writers Award i 2014 for deres fremragende formidling, så du kan forvente både spændende og velskrevet viden om rummet.

Læs dig frem til svarene

Fakta

'Ud i rummet - Historie, drømme og virkelighed'
Bogens forfattere, Helle og Henrik Stub, blogger om astronomi og rumfart på Videnskab.dk. Du kan læse Videnskab.dk's omtale af bogen her. Nogle af kapitlerne bringes på Videnskab.dk og kan følges via serien 'Ud i rummet'. Bogen kan købes hos forlaget med rabat.

Vi trækker lod om to vindere af et eksemplar af bogen blandt de deltagere, der besvarer alle spørgsmål korrekt. Det sker tirsdag 22. september kl. 12.

Hvis du ikke selv er den store astrofysiker, så frygt da ej; du kan få hjælp til at finde svarene i artiklerne under spørgsmålene i quizzen.

Rigtig god fornøjelse!

Hvis du ikke kan se quizzen herunder, kan du bruge det direkte link HER

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs her om, hvordan forskerne tog billedet af atomerme.


Det sker