Sponseret af Danish Science Factory

Videnskab.dk samarbejder med Danish Science Factory.

Ung forsker får talentpris for kunstig hånd
Skoleelev vinder stor talentkonkurrence for at have udviklet en kunstig hånd, som reagerer på muskelstimuli ligesom en rigtig hånd.

Jury-medlemmerne er imponerede over det høje niveau i år i konkurrencen 'Unge Forskere'. Vinderen blev Emil Bülow, som har udviklet en protese-hånd, som kan modtage muskelstimuli som en rigtig hånd. (Foto: Peter Hyldgård, Videnskab.dk)

Jury-medlemmerne er imponerede over det høje niveau i år i konkurrencen 'Unge Forskere'. Vinderen blev Emil Bülow, som har udviklet en protese-hånd, som kan modtage muskelstimuli som en rigtig hånd. (Foto: Peter Hyldgård, Videnskab.dk)

Skoleelev Emil Bülow, der er elev ved Science Talenter i Sorø, har udviklet en ny protese til mennesker, der mangler en hånd. Det unikke ved protesen er, at den kan reagere på muskelstimuli som en rigtig hånd.

Blandt dommerne var der stor enighed om, at Emil Bülow har lavet et gennemarbejdet og flot projekt. Med 1. præmien vinder han 25.000 kroner.

Emil har netop fået overrakt 1. præmien ved finalen i Forum i København i dag, 29. april 2014.

Meget højt niveau i dette års konkurrence

Niveauet i talentkonkurrencen Unge Forskere er i år betydeligt højere end sidste år, udtaler flere medlemmer af juryen, der lige nu voterer for at finde ud af, hvem der vinder i henholdsvis juniorkategorien og seniorkategorien.

»Jeg er imponeret over niveauet. De unge er utroligt dygtige til at formidle deres projekter, ligesom de virker selvsikre og forberedte i deres præsentationer,« siger Torben Ingeslev, der er leder af skoletjenesten på Science, Københavns Universitet.

Også hans kollega i juryen Bettina Brandt fra University College Syddanmark har armene i vejret:

»Undervejs i processen har vi fra juryen fulgt projekterne og givet eleverne feedback. Og vi kan virkelig mærke, at de har taget feedbacken til sig og forbedret, hvor de kunne,« siger hun.

Det glæder projektlederen af Unge Forskere, Sune Gylling Æbelø:

»Niveauet for finaleprojekterne er imponerende. Og så er det utroligt betryggende for Danmarks vækst og konkurrenceevne i fremtiden, at rigtig mange af projekterne ikke bare har stor faglig tyngde, men også er både entreprenante, innovative og fremadskuende,« siger han.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte, døde og vaccinationer i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk