Astrofysiker om UFO-spekulationer: Ring, når du får en middagsinvitation fra en alien
Kilde: 
22 december 2017

Det var en stor historie, da medier i oktober kunne skrive, at forskere for første gang nogensinde havde observeret et objekt fra en fremmed stjerne flyve igennem vores solsystem.

Astronomer var lidt uenige om størrelsen på objektet, men der var vist ikke den store tvivl om, at det 'bare' var et objekt og ikke aliens, der lagde vejen forbi. 

Men vi kan være sikre på, at der bliver holdt øje. På det seneste har medier nemlig rapporteret, at Pentagon så sent som i 2007 har haft et UFO-studie stablet på benene kaldet 'the Advanced Aviation Threat Identification Program'. 

Men selv om nogen sikkert vil se det som en indikator for, at der findes intelligent liv derude, er astrofysiker Neil deGrasse Tyson ganske rolig.

Neil deGrasse Tyson  er blandt andet er kendt som værten på TV-programmet 'Cosmos: A Spacetime Odyssey', som er efterfølgeren til Carl Sagans videnskabelige serie om rummet fra 1980. 

Det skriver Edition.CNN.com.

»Ring til mig, når du har fået en middagsinvitation af en alien. Beviserne for, at aliens skulle besøge Jorden, er så sølle, at jeg ikke har nogen videre interesse,« sagde Neil deGrasse Tyson til CNN i nyheds-TV-programmet 'New Day' 20. december. 

Ifølge ham er universet fyldt med mysterier, og det er dem, videnskabsfolk lever for at undersøge. Han slår samtidig fast, at »bare fordi man ikke ved, hvad man kigger på, betyder det ikke, at det er intelligente aliens fra en anden planet.«

sj

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.