KORT NYT FRA UDLANDET:
Amerikanske forskere har undersøgt, om samtaleterapi har en gavnlig effekt for folk, der er truet af selvmord. Studiet viser, at samtaleterapi nedsætter risikoen for at begå selvmord. Det skriver bbc.com.
Forskerne undersøgte danske forsøgspersoner, der havde forsøgt at begå selvmord, og som havde fået psykosocial behandling efterfølgende. Forsøgspersonerne fik seks til ti sessioner med samtaleterapi ved en dansk selvmordsforebyggende klinik, og de blev efterfølgende sammenlignet med en gruppe på omkring 17.000 mennesker, som havde forsøgt selvmord, og som ikke fik behandling efterfølgende.
Sammenligningen viste, at de personer, som modtog samtaleterapi, var 27 procent mindre tilbøjelig til at begå selvmord inden for det første år efter behandlingen. Efter fem år var de 26 procent mindre tilbøjelige til at begå selvmord. Det viser, ifølge forskerne, at samtaleterapi er en effektiv behandlingsform i forhold til at forhindre selvmord.
»nu her vi et bevis på, at psykosocial behandling, som giver støtte – ikke medicin, er i stand til at forhindre dødsfald i en gruppe med høj risiko for at dø af selvmord,« siger Dr Elizabeth Stuart, en af studiets bidragsydere og professor ved Bloomberg School’s afdeling for mentalt helbred.
Studiet er publiceret i tidsskriftet Lancet Psychiatry.
Læs mere:
Hvad får et ungt menneske til at begå selvmord?
Voldtægtsofre kan få det værre af terapi