Hvorfor opstår forhøjet blodtryk? Det spørgsmål er dansk forskning nu kommet et skridt nærmere på at kunne besvare.
Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.
Sammen med sit forskerhold har dr. med Christian Aalkjær fra Institut for Biomedicin nemlig fundet ud af, hvordan surhedsgraden i de små blodkars celler kan påvirke blodtrykket. Det afhænger blandt andet af kroppens eget bagepulver, som hedder bikarbonat.
»Vi er nu kommet et lille stykke videre i forståelsen af mysteriet om forhøjet blodtryk”, siger Christian Aalkjær, der på samme tid understreger, at der ikke er nogen fare forbundet med det bagepulver, vi bruger i maden.«
Christian Aalkjær pointerer dog, at vi også må væbne os med tålmodighed:
»Selvom den nye viden er betydningsfuld og bringer os videre, så er det også vigtigt at understrege, at der er tale om grundforskning, der først kan forventes at få konsekvenser for patientbehandlingen om flere år,« siger Christian Aalkjær.