Videnskab.dk lancerer Forskerzonen Live
Videnskab.dk lancerer Forskerzonen som et selvstændigt medie, hvor forskerne selv leverer indholdet. Lanceringen byder på levende foredrag om kunstig intelligens, medicinhistorie og gastrofysik.
ForskerZonen Live Medicinsk Museion robotter

Mærk forskernes begejstring helt tæt på til Forskerzonen Live, hvor der er levende foredrag om kunstig intelligens, medicinhistorie og gastrofysik. Skynd dig at tilmelde dig til  - der er et begrænset antal pladser. (Foto: Forskerzonen)

Mærk forskernes begejstring helt tæt på til Forskerzonen Live, hvor der er levende foredrag om kunstig intelligens, medicinhistorie og gastrofysik. Skynd dig at tilmelde dig til  - der er et begrænset antal pladser. (Foto: Forskerzonen)

Videnskab.dk’s Forskerzonen udvider butikken og lanceres som et endnu større univers, blandt andet med forsker-podcasts, endnu flere videoer og nye artikelformater.

Det sker onsdag 26. september klokken 14.00 i Bredgade i København.

OBS: Arrangementet er desværre udsolgt.

Oplev forskernes fascinerende fortællinger

Under lanceringen bliver du blandt andet taget i hånden af lektor i gastrofysik Mathias P. Clausen, som vækker sanserne og fører os helt tæt på molekylerne i maritim mad (mad, der kommer fra havet). 

Du møder også forsker i kunstig intelligens Thomas Bolander, som indvier os i, hvorfor det er så vanskeligt at gøre dumme robotter klogere. 

Sidst, men ikke mindst, hører du medicinhistoriker Karin Tybjerg fortælle om den tankevækkende udstilling 'Det indsamlede menneske' - beretningen om, hvordan vi siden 1700-tallet har præpareret, konserveret og bevaret materialer fra menneskets krop.

Forskerne bag foredragene

Foredragene til Forskerzonen live holdes af de tre forskere:

  1. Lektor på Syddansk Universitet Mathias Clausen
  2. Lektor ved DTU Compute Thomas Bolander
  3. Ph.d. og medicinhistoriker ved Medicinsk Museion Karin Tybjerg

Du kan læse Mathias Clausens bidrag til Forskerzonen her og her og Thomas Bolanders ditto her og her, og du kan se en video med Karin Tybjerg i artiklen Forskerens favorit: 'Dobbeltbarnet' viser os, hvorfor indsamling af kroppe er vigtig.

Gratis rundvisning i udstilling om vores forunderlige tarm

Efter foredragene tilbyder vi rundvisningen i udstillingen ‘Mind the gut’, som fortæller historien om den særlige forbindelse mellem sind og tarme.

Udstillingen består af ni tematisk opdelte fortællinger om tarmenes betydning for vores tidligste oprindelse til historien om en yoghurtsalon på Strøget fra 1909.

Tanken er at delagtiggøre publikum i en kritisk refleksion over, hvordan den tætte forbindelse mellem hoved og mave påvirker os som mennesker.

Program for Forskerzonen Live 26. september kl. 14.00 -17.00

  • Kan Forskerzonen løfte dansk forskningsformidling? 
  • Bag om udstillingen 'Det indsamlede menneske'
  • Pause med kaffe og kage
  • Foredrag: Kloge børn og dumme robotter: Den lange, kringlede vej til kunstig social intelligens
  • Foredrag: Mystisk maritim mad: Madens opbygning fra molekyle til mund

Sted: Medicinsk Museion, Bredgade 62, 1260 København K.

Vil du vide mere?

Udviklingen af Forskerzonen og Forskerzonen Live er støttet af Lundbeckfonden.

Ønsker du at vide mere om projektet eller om arrangementet Forskerzonen Live, kontakt redaktør, Anders Høeg Lammers, på email: ahl@videnskab.dk eller via telefon: 2974 5263.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk