Forskere holder grisehjerne uden krop i live i 36 timer
Kilde: 
30 april 2018

Amerikanske forskere er lykkedes med at holde grisehjerner uden krop i live i 36 timer, skriver theguardian.com.

Gennem et avanceret system kaldet BrainEX, der får en oxygenholdig væske til at cirkulere gennem grisehjernerne, er det lykkedes et hold af hjerneforskere fra Yale University i USA at holde hjernerne, som man har modtaget fra et slagteri, i live.

De levende hjerner er dog ikke ved bevidsthed, pointerer lederen bag forskningen og professor i neurologi Yale University, Nenad Sestan, ifølge theguardian.com.

Derfor skal man heller ikke regne med, at forskningen kan hjælpe mennesker med at snyde døden ved for eksempel at lade hjernen genoplive og transplantere til en ny krop, påpeger flere hjerneforskere ifølge theguardian.com.

På trods af dette kan forskningen ifølge Nenad Sestan bruges til:

  • At skabe en bedre forståelse af, hvordan hjernen fungerer.
  • At tilføre viden til forskningen i eksperimentel behandling af hjernesygdomme som kræft og demens.

Hjerneforsker ved det amerikanske University of California Anna Devor, der ikke har taget del i studiet, er ifølge theguardian.com enig i, at forskningen kan hjælpe med at se forbindelserne mellem hjernecellerne og dermed få et bedre overblik over organet.

Professor i neurodegeneration ved University College London i England Frances Edwards, der ligeledes ikke har været involveret i forskningen, mener også, at studiet kan blive nyttigt for hjerneforskningen på længere sigt, fortæller hun til theguardian.com.

Hun påpeger desuden, at et lignende forsøg tidligere er lavet med marsvin, men det imponerende ved den nye forskning er, at det er lykkedes med noget så stort som en grisehjerne.

Studiet er ifølge theguardian.com beskrevet i det videnskabelige magasin MIT Technology Review og ved en amerikansk sundhedskonference i marts.

fghs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.