Astrofans har fundet det vildeste Hubble-foto
Rumteleskopet Hubbles allerbedste billede siden 2007 er netop blevet kåret af astronomi-entusiaster fra hele verden. Se de ekstremt flotte billeder fra afstemningen her.

Den usædvanlige billedkonkurrence 'Hubble Madness 2014' har netop fundet en vinder. I modsætning til mange andre videnskabelige fotokonkurrencer blev vinderen fundet på ægte amerikansk vis, ved at to billeder dystede om Facebook-brugeres likes i 'vind eller forsvind'-kampe.

Vinderen gik videre til næste runde.

Næste år kan du være med

Feltet startede ud med 32 billeder, som alle er taget af NASA's rumteleskop Hubble siden 2007. I galleriet herover kan du se et udpluk af kombattanterne og se, hvem der vandt. Vinderbilledet ligger som det næstsidste billede for at bevare lidt af spændingen.

Konkurrencen er udtænkt af forskere ved Space Telescope Science Institute på Johns Hopkins University i Baltimore. Det er her, videnskabsdelen af Hubble-programmet udføres.

I år har du altså misset chancen for at stemme i Hubble Madness, men arrangørerne af konkurrencen beretter, at der næste år vil komme en ny konkurrence. I anledning af Hubbles 25 års jubilæum vil konkurrencen i år 2015 omfatte billeder helt tilbage fra teleskopets opsendelse i 1990.

Hubbles Flickr-side kan du gennemse alle de dystende billeder fra årets konkurrence.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte, døde og vaccinationer i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs mere om det utroligt velbevarede dinosaur-foster, som du kan se herunder.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med 1 million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk