Personlighedstræk smitter blandt børn
06 februar 2017

De fleste forældre har nok prøvet, at deres børn er kommet hjem fra børnehaven og har sagt de underligste ting. Og så kan man bare sidde tilbage og tænke, »hvor har du lært det henne?«

Men nu viser det sig, at det ikke kun er ’forbudte’ ord og snottede næser, der smitter i børnehaven.

Forskere fra Michigan State University har i et nyt studie fundet frem til, at børnenes personlighed også smitter af på legekammeraterne. Det skriver Michigan State University i en pressemeddelelse.

Studiet, der netop er blevet publiceret i det videnskabelige tidsskrift Journal of Personality and Social Psychology, peger på, at vores personlighed er formet af vores omgivelser og ikke bare vores gener.

»Vores resultater viser, at personlighedstræk ’smitter’ blandt børn. Det er et slag i hovedet på forestillingen om, at personlighed er noget, der er rodfæstet og ikke kan ændres,« fortæller Jennifer Watling Neal, der er lektor i psykologi ved Michigan State University og medforfatter på det nye studie, ifølge pressemeddelelsen.

Jennifer Watling Neal og hendes forskergruppe har i et år fulgt 3-4-årige børn i børnehaven. Det viste sig, at børn, hvis legekammerater var meget udadvendte eller hårdtarbejdende, også selv blev det med tiden.

»Det er vigtigt, fordi nogle personlighedstræk kan hjælpe børnene med at få succes, mens andre vil holde dem tilbage,« fortæller Jennifer Watling Neal, ifølge pressemeddelelsen.

Derimod blev børnene ikke ’smittet’, hvis deres legekammerater var meget nervøse og bange, eller hvis de hurtigt blev frustrerede.

»Forældre bruger meget tid på at lære deres børn, at de skal være tålmodige, gode til at høre efter og ikke være for impulsive, men det var ikke deres forældre, der påvirkede børnene – det var deres venner,« fortæller Jennifer Watling Neal, ifølge pressemeddelelsen

agr

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.