Kom med dit vildeste juleønske til videnskaben
En flyvende bil? Fred i verden? En kur mod kræft? Eller hvad med en usynlighedskappe?
Julekalender, jul, videnskab, Videnskab.dk

Der er ingen grænser for, hvad du må ønske dig af videnskaben i dette års julekalender hos Videnskab.dk. (Foto: Shutterstock)

Der er ingen grænser for, hvad du må ønske dig af videnskaben i dette års julekalender hos Videnskab.dk. (Foto: Shutterstock)

Ligesom landets supermarkeder varmer vi her på Videnskab.dk tidligt op til julen.

Derfor præsenterer vi allerede nu årets julekalender, som kommer til at handle om dig, kære læser. For hvad ønsker du dig allermest af videnskaben?

Julekalenderen går i al sin simpelhed ud på, at du skriver dit vildeste juleønske til os, og så gør vi alt, hvad vi kan, for at finde ud af, hvordan netop dit ønske kan gå i opfyldelse.

Og selvom vi godt kan forstå, hvis du ønsker dig en pony eller en sportsvogn, er det altså ikke den slags ønsker, vi er på udkig efter her. Du skal tænke større endnu, for intet ønske er for stort til videnskaben.

Utopi er velkomment

Du skal med andre ord ikke holde dig tilbage med dine utopiske og fantasifulde ønsker. For eksempel skriver vores følger på Facebook David Jakobsen:

»Min vildeste drøm ville være at kunne erstatte hele sin krop med robotdele, så man måske slap for sygdomme som kræft og hjertekarsygdomme.«

En anden Videnskab.dk-læser, Lasse Sørensen skriver:

»Jeg ønsker mig at kunne ‘uploade’ viden direkte til min hjerne. Fremfor at bruge 5 år på en kandidatuddannelse ville det være smart blot at kunne kopiere pensum og viden direkte ind ‘på lystavlen’.«

Du kan gøre som David og Lasse og skrive dit spørgsmål til os på Facebook. Du kan også lægge det som en kommentar under denne artikel, eller du kan sende en mail til redaktion@videnskab.dk.

Vi udvælger og besvarer de 8-10 bedste spørgsmål og kvitterer med en af vores seje T-shirts, hvis dit spørgsmål bliver valgt.

Rigtig glædelig ønsketænkning!

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.