Kom med dit vildeste juleønske til videnskaben
En flyvende bil? Fred i verden? En kur mod kræft? Eller hvad med en usynlighedskappe?
Julekalender, jul, videnskab, Videnskab.dk

Der er ingen grænser for, hvad du må ønske dig af videnskaben i dette års julekalender hos Videnskab.dk. (Foto: Shutterstock)

Der er ingen grænser for, hvad du må ønske dig af videnskaben i dette års julekalender hos Videnskab.dk. (Foto: Shutterstock)

Ligesom landets supermarkeder varmer vi her på Videnskab.dk tidligt op til julen.

Derfor præsenterer vi allerede nu årets julekalender, som kommer til at handle om dig, kære læser. For hvad ønsker du dig allermest af videnskaben?

Julekalenderen går i al sin simpelhed ud på, at du skriver dit vildeste juleønske til os, og så gør vi alt, hvad vi kan, for at finde ud af, hvordan netop dit ønske kan gå i opfyldelse.

Og selvom vi godt kan forstå, hvis du ønsker dig en pony eller en sportsvogn, er det altså ikke den slags ønsker, vi er på udkig efter her. Du skal tænke større endnu, for intet ønske er for stort til videnskaben.

Utopi er velkomment

Du skal med andre ord ikke holde dig tilbage med dine utopiske og fantasifulde ønsker. For eksempel skriver vores følger på Facebook David Jakobsen:

»Min vildeste drøm ville være at kunne erstatte hele sin krop med robotdele, så man måske slap for sygdomme som kræft og hjertekarsygdomme.«

En anden Videnskab.dk-læser, Lasse Sørensen skriver:

»Jeg ønsker mig at kunne ‘uploade’ viden direkte til min hjerne. Fremfor at bruge 5 år på en kandidatuddannelse ville det være smart blot at kunne kopiere pensum og viden direkte ind ‘på lystavlen’.«

Du kan gøre som David og Lasse og skrive dit spørgsmål til os på Facebook. Du kan også lægge det som en kommentar under denne artikel, eller du kan sende en mail til redaktion@videnskab.dk.

Vi udvælger og besvarer de 8-10 bedste spørgsmål og kvitterer med en af vores seje T-shirts, hvis dit spørgsmål bliver valgt.

Rigtig glædelig ønsketænkning!

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med 1 million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om astronautens foto af polarlys, som du kan se herunder.