Halvdelen af fondenes midler går til forskning
Kilde: 
03 juli 2017

16,7 milliarder kroner blev i alt uddelt af fonde og lignende i 2016, og heraf gik 7,9 milliarder kroner til videnskabelige formål. Det skriver Danmarks Statistik i en pressemeddelelse.

Naturvidenskabelig forskning har med 4 millarder kroner fået tildelt den største portion penge. Derefter følger sundhedsvidenskabelig forskning med 2,6 milliarder kroner.

Det er første gang nogensinde, at der offentliggøres tal om fonde og fondslignende foreningers uddeling af penge, så man kan ikke sige noget om, hvorvidt forskningen normalt får de fleste af pengene.

Danmarks Statistik pointerer dog, at der er store enkeltuddelinger i 2016 – som eksempeltvis Novo Nordisk Fondens bevilling til Steno Diabetes Center Copenhagen på 2,9 milliarder kroner. 

I mange tilfælde får institutionerne, der modtager bevillingen, ikke alle pengene på én gang. Af de 16,7 milliarder, der blev bevilget i 2016, blev 10,8 milliarder uddelt i løbet af året.

sj

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.