Videregående uddannelse er godt for unge mænds vægt
Kilde: 
17 juni 2013

Unge mænd fra lavindkomst-familier, der starter på en videregående uddannelse er sjældnere overvægtige end de unge fra tilsvarende hjem, som ikke tager en videregående uddannelse, skriver sfi.dk.

At tage en videregående uddannelse er ellers ikke en garant for vægttab blandt unge mænd, men for dem fra familier med få økonomiske ressourcer, har det en effekt.

»Det batter på vægten for denne gruppe. Vores undersøgelse viser, at der simpelthen er en positiv effekt på kropsvægten, når mænd fra denne gruppe tager en højere uddannelse,« siger forsker Cecilie D. Weatherall fra SFI ifølge sfi.dk.

Forskerne bag undersøgelserne har analyseret data fra ca. 3000 unge mænd ved hjælp af registerdata og spørgeskemaundersøgelser i henholdsvis 1995 og 2000.

Vægttabet, der ifølge undersøgelserne, ikke gør sig gældende for andre end de unge mænd fra lavindkomstfamilierne, kan skyldes påvirkning fra venner og omgangskreds.

»Vi ved, at der er i lavindkomstfamilier er en tendens til at have lidt dårligere livsstilsvaner. Så hvis de mænd, som kommer fra familier med få ressourcer, rykker fra et miljø, hvor der generelt er en tendens til en usund livsstil, til en andet, hvor der er en masse unge mennesker med en sundere livsstil, så kan dette have en positiv effekt på de mænd, som flytter miljø,« siger Jane Greve fra Rockwool Fondens Forskningsråd til sfi.dk.

Uddannelse kan altså ikke kun medføre øget lighed i indkomst, men også i sundhed, skriver sfi.dk.

Læs også på Videnskab.dk: Filosof: Vi er ikke ansvarlige for vores egen sundhed og Mange danskere er ligeglade med sundhed

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.