Tænder du også på robotter?
Kilde: 
07 april 2016

KORT NYT FRA UDLANDET:

Kan robotter være sexede? Tja. Et nyt studie tyder i hvert fald på, at mennesker kan blive ophidsede af at røre ved robotters ædlere dele. Det skriver Discovery News.

Det er forskere fra Stanford University, der har udført det lidt aparte studie. Studiet antyder, at mennesker responderer på robotter på en primitiv, social måde.

Derfor kan der være tale om, at vi reagerer på samme måde, når vi rører ved robotters ædlere dele, som når vi rører ved andre menneskers ædlere dele.

Forskerne udførte et forsøg, hvor de satte en robot til at instruere ti personer i at røre ved forskellige dele på dens krop. Menneskene, der deltog i forsøget, var blevet udstyret med sensorer, der målte hudens ledningsevne, som kan vise, om vi er ophidsede eller ej.

Det viste sig, at når robotten bad testpersonerne om at røre ved dens bagdel eller de ædlere dele, udløstes målbare stigninger i sensorerne. Se forsøget i videoen nederst.

Studiet er endnu ikke offentliggjort.

Video: Stanford University

Læs også:
Skal vi have sex med robotter?

Forskere: Hold dig fra sex med robotter

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

amo

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.