Rygning giver flere tømmermænd
Kilde: 
14 december 2012

Mange har oplevet, at tømmermændene efter en druktur lige bliver en tand værre, hvis branderten også involverede røg af den ene eller anden art. Nu bakker videnskaben op: Jo mere du ryger, jo flere tømmermænd får du.

Så enkel er konklusionen i et lille amerikansk studie foretaget af forskere på Brown University, som har kortlagt druk, rygning og tømmermænd hos 113 studerende over en periode på otte uger. Det skriver Forskning.no.

Studiet, der er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Journal of Studies on Alcohol and Drugs, viste klart at personer, der røg cigaretter på en aften med hård druk, havde dobbelt så høj risiko for at få tømmermænd. Hård druk betegnes som mellem fem og seks øl på en time.

Det hang ikke kun sammen med, at alkoholen fik forsøgspersonerne til at drikke mere. Selv ved samme alkoholindtag havde personer som røg mere større risiko for tømmermænd.

Hvorfor smøgerne fremkalder kvalme og tømmermænd, ved forskerne ikke endnu, men deres forsigtige bud går på, at nikotinen har en direkte effekt. 

Læs også på Videnskab.dk:

Ti myter om alkohol: Branderten

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.