Rødvinsstof styrker dine knogler
24 oktober 2014

KORT NYT FRA DANMARK:

I rødvin findes stoffet resveratrol, som ifølge ny forskning fra Aarhus Universitet kan øge knogleopbygningen i kroppen. Det skriver de i en pressemeddelelse.

Stoffet findes i relativt høje mængder i vin, men også i vindruer bær og nødder, og det har længe været sat i forbindelse med gavnlige effekter på diabetes og hjertekarsygdomme, men nu viser det sig altså også at gavne knoglerne. Det giver nyt håb for patienter med knogleskørhed.

»Vores undersøgelse viser, at resveratrol stimulerer de knogledannende celler i kroppen. Det giver os håb om, at resveratrol på sigt kan have potentiale i behandling af osteoporose,« siger professor og overlæge Steen Bønløkke Pedersen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital i en pressemeddelelse.

Stoffets gavnlige effekt imod knogletab er tidligere vist i mus og rotter, men det nye danske studie er det første, der påviser effekten hos mennesker.

I studiet fik i alt 66 mænd en daglig dosis resveratrol i 16 uger. Her viste det sig, at mænd der fik resveratrol fik en øget knogletæthed på 2.6 procent i lændehvirvelsøjlen, når man sammenlignede med en kontrolgruppe, der havde fået placebo-medicin.

Læs også:

Er rødvin virkelig sundt?

Forsker: Sundhedseffekten af rødvin og chokolade er overvurderet

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ams

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.