Øjnene afslører, om du er homo
Kilde: 
06 august 2012

Uanset om du er homo, hetro - eller noget tredje - afslører dine øjne, hvad du tænder på seksuelt. Det viser en ny undersøgelse, ifølge LiveScience.com.

Nærmere bestemt udvider vores pupiller sig, når vi bliver præsenteret for det, vi tænder på - og det sker som en ubevidst reaktion, om vi vil det eller ej.

Reaktionen kan ifølge undersøgelsen bruges til at studere menneskers seksuelle orientering og intensiteten i deres ophidselse – uden behov for at sætte måleredskaber på de ædlere dele.

»Forskningsprojektet er det første store eksperiment, der viser, at udvidelse af pupillerne matcher folks seksuelle præferencer,« fortæller udviklingspsykolog fra Cornell University Ritch Savin-Williams, der står bag opdagelsen.

»Så hvis en mand siger, han er hetro, vil hans øjne reagere på kvinder. Homoseksuelle mænd reagerer derimod på mænd.«

Forsøget blev gennemført ved at præsentere en stor gruppe mennesker for forskellige erotiske fotografier. Ganske rigtigt reagerede deres pupiller, når de så det, de på forhånd havde sagt, de ville tænde på.

Kvinder forgiftede sig til store pupiller

Allerede i 1700-tallet vidste man, at pupillerne var forbundet med noget seksuelt. Kvinder dryppede dengang øjnene med ekstrakter fra den giftige urt ’Belladona’, fordi det forhindrede deres pupiller i at snøre sig sammen.

De store, sorte pupiller blev nemlig betragtet som tegn på erotisk ophidselse.

Læs også: Homo-ænder er blevet attraktion i England

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.