Forskning: 'Internettrolde' er forfærdelige mennesker
Kilde: 
17 februar 2014

KORT NYT FRA UDLANDET:

’Internettrolde’ er debattører, som huserer på forskellige internetfora og vækker hidsig debat med deres ofte provokerende indlæg.

En gruppe psykologer har sat sig for at undersøge, hvad det er for en type mennesker, der sidder bag skærmen og laver internet-trolling – og deres resultat er mildest talt ikke særligt flatterende for internettroldende.

Ifølge Slate.com har forskerne undersøgt om personer, som medvirker til internettrolling har personlighedstræk, som kan falde ind under følgende begreber: 

  • machiavellianisme (villighed til at manipulere med og snyde andre)
  • narcissisme (egoisme og selvoptagethed)
  • psykopati (mangel på anger og empati)
  • sadisme (nydelse ved at få andre til at lide).

Forskerne fandt ifølge Slate.com sammenhæng – ofte ret signifikant – mellem ovennævnte træk og forsøgspersonernes internettrolling-adfærd.

Og de fandt endda også en sammenhæng mellem de ’ubehagelige’ karaktertræk og den samlede tid, som forsøgspersonerne brugte per dag på at kommentere på internettet (sammenhængen gjaldt dog ikke for narcissisme).

I alt medvirkede 1.215 personer i undersøgelsen, som blev publiceret i det videnskabelige tidssskrift Personality and Individual Differences.

Læs også:

Internettrolde fordrejer vores opfattelse af videnskab

Din ven kan være heks

Dobbeltmoralske internet-regler skader brugerne

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

lb

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.