Internettrolde fordrejer vores opfattelse af videnskab
Kilde: 
20 februar 2013

Når du læser kommentarerne under en webartikel om videnskab, så vær på vagt. Ny forskning viser nemlig, at grove kommentarer også kan have negativ indflydelse på vores opfattelse af videnskaben, skriver LiveScience.

Internetforskere fra amerikanske University of Wisconsin-Madison satte sig for at undersøge fænomenet og erfarede, at de negative kommentarer påvirker læsernes evne til at vurdere risiko og gavn af ny teknologi og forskning.

Forskerne gav næsten 1.200 forsøgspersoner en neutral artikel, som beskrev fordele og ulemper ved ny nanoteknologi. Indholdet var altid det samme, men kommentarerne under artiklen var forskellige. Nogle deltagere fik høflige, neutrale kommentarer, mens andre fik grove og til tider fornærmende kommentarer.

Efter at have læst artiklen, blev deltagerne bedt om at udfylde et spørgskema om artiklen, kommentarerne, risikoen ved forskningen og andre informationer.

Resultaterne af undersøgelsen viste, at de grove kommentarer faktisk havde en tendens til at gøre læserne mere bekymrede for risici ved den nanoteknologi, som artiklen beskrev. Forskerne erfarede også, at der var en sammenhæng mellem graden af bekymring, deltagernes religiøsitet samt deres forhåndsindtryk af nanoteknologi før de læste artiklen.

Læs også på Videnskab.dk:

Dobbeltmoralske internet-regler skader brugerne

Internet-afhængighed kan være tegn på depression

Danske børn har stor online-frihed

 

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.