Du får større glæde af at give end at modtage
Kilde: 
22 februar 2013

Givere oplever større glæde og tilfredshed end modtagere. Det viser et nyt stydie, der er gennemført af psykologer ved University of Canada ifølge Livescience.com. Forskningen viser, at mennesker i rige såvel som fattige lande havde det bedre med at donere penge til velgørenhed eller bruge penge på andre, end de havde det ved at spendere penge på sig selv. 

Studiet tyder på, at den positive følelse, som en giver fyldes med efter at have foræret noget til et medmenneske er en fundamental del af det at være menneske. 

»Vores studie tyder på, at den psykologiske belønning, som man oplever, når man hjælper andre, er dybt forankret i menneskets natur - en urkraft, der er udviklet i forskellige kulturer og økonomiske sammenhænge,« siger lederen af forskningsprojektet Lara Aknin fra Simon Fraser Universitetet i Canada.

Forskerne nåede frem til deres konklusion efter at gransket 234.917 menneskers besvarelser af spørgeskemaer fra 126 lande i hele verden. 

Læs også på Videnskab.dk: 

Psykologiforsøget, der løb løbsk
 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.