Dit kød skal erstattes af svampe, tang og alger
06 oktober 2014

KORT NYT FRA DANMARK:

Et nyt forskningsprojekt skal undersøge, hvordan en del af de proteiner vi får fra kød kan erstattes af vegetabilske proteiner fra for eksempel svampe, tang og alger.

Det skriver Teknologisk Institut i en pressemeddelelse.

Et netværk af videncentre, uddannelsesinstitutioner, fødevareproducenter og storkøkkener er gået sammen for at undersøge, hvordan nye og uudnyttede proteinkilder kan supplere traditionelle fødevarer.

Målet er både at udnytte fødevareressourcerne bedre og samtidig skabe en bedre folkesundhed, skriver Teknologisk Institut i pressemeddelelsen.

»Det er enormt ressourcekrævende at producere fødevarer af kød. Derfor er der et verdensomspændende behov for nye måder at sikre proteinforsyningen i fremtiden. Det handler ikke om, at kødspisere skal til at blive vegetarer, men om at undersøge nyskabende eller traditionelt undervurderede alternativer, som mange mennesker vil kunne lide,« siger projektleder Christian Dehlholm fra Life Science, Teknologisk Institut i pressemeddelelsen.

I seks delprojekter skal forskningsprojektet kortlægge forskellige proteinkilder såsom svampe, tang og alger, sød lupin, soja, ærteprotein og protein udvundet af kartofler. Ud over at udvinde og analysere proteinerne skal projektet også se på mulighederne for at tilsætte dem til eksisterende fødevarer for at spare på proteinerne fra dyrekød. 

Læs også:

10 myter om proteiner - del I

10 myter om proteiner - del II

Proteiner gør dig slank

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

lb

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.