Derfor bliver katte aldrig så tamme som hunde
Kilde: 
17 november 2014

KORT NYT FRA UDLANDET

Selvom katten har været i kontakt med mennesker i godt 9.000 år, så er den stadig ikke helt tam.

Et nyt studie af kattens gener viser nemlig, at den kun er semi-tam i forhold til menneskets bedste ven, hunden. Det skriver The Independent.

»Katte er, modsat hunde, kun semi-tamme. Det er ikke særligt langt tid siden, at de delte sig fra de vilde katte, og nogle af de tamme katte parrer sig stadig med deres vilde familiemedlemmer,« siger Wes Warren, der er adjungt i genetik på The Genome Institute på Washington University, til The Independent.

Forskerne bag studiet har sammenlignet de tamme kattes gener med de vildes for at se, om de kunne finde nogle forskelle.

De fandt ud af, at de tamme katte primært bliver hængende hos os mennesker, fordi vi giver dem mad.

»Mennesker lod tidligere katte blive omkring dem, fordi de kunne holde gnavere væk fra kornhøsten. Vores hypotese var, at mennesker ville give kattene en gevinst for at få dem til at blive,« siger Wes Warren til The Independent og forklarer, at menneskene med tiden valgte de mest føjelige katte som kæledyr. 

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift PNAS. 

Læs også: 

Hvem er klogest - katte eller hunde?

Hvordan spinder katte – og hvorfor?

Hvorfor elsker katte papkasser?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aml

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.