Danmarks bænkebidere og edderkopper skal kortlægges
07 februar 2014

KORT NYT FRA DANMARK

Danmark har en mangfoldig natur, hvor vi kender mange af de iøjnefaldende arter. Men når det kommer til arterne, som falder ud for den kategori, så er viden nær nul.

Derfor skal livet i den danske natur optælles. Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Det nye forskningsprojekt, som kaldes, Biowide, Biodiversity in Width and Depth, er ifølge pressemeddelelsen den hidtil største undersøgelse af den danske biodiversitet.

Forskere fra Aarhus og Københavns Universitet, de naturhistoriske museer og almindelige naturglade danskere vil tage del i projektet.

»Vi har aldrig haft et datasæt mage til i Danmark. Når vi så sammenligner biodiversiteten på tværs af hele landet, vil vi med garanti opnå helt ny viden om Danmarks biologiske mangfoldighed, « siger Rasmus Ejrnæs seniorforsker fra Institut for Bioscience i pressemeddelelsen fra Aarhus Universitet.

Der skal i alt kortlægges 325.000 kvadratmeter, som er delt ind i 130 prøvefelter rundt i Danmark. Der skal kortlægges planter, svampe, insekter, tusindben, snegle, bænkebidere, edderkopper, mosser og laver. 

Læs også: 

En kop kaffe med biodiversitet og rent drikkevand, tak!

Mere græs til køerne gavner biodiversiteten

Biodiversitet: Forskere opdaterer berømt verdenskort

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aml 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.