Arbejdsløshed skyld i 45.000 selvmord
11 februar 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

En gruppe forskere fra University of Zurich har regnet sig frem til, at arbejdsløshed har været skyld i 45.000 selvmord i de 63 lande, de har undersøgt i tidsperioden 2000 til 2011. Studiet er publiceret i The Lancet Psychiatry Journal.

Ved at analysere en lang række data vedrørende selvmord i de 63 lande (herunder Danmark), har forskerne fundet ud af, at arbejdsløshed er ansvarlig for langt flere selvmord end for eksempel den økonomiske krise.

Forskerne vurderer, at krisen er skyld i 5.000 selvmord – altså ni gange færre end arbejdsløsheden. Forskerne påpeger samtidig, at analysen er foretaget gennem både perioder med økonomisk vækst og altså økonomisk krise.

Studiet viser, at arbejdsløshed og antallet af selvmord hænger sammen, uanset hvor i verden man kommer fra. Men risikoen for selvmord forsaget af arbejdsløshed er alligevel højere nogle steder end andre.

»Vores data viser, at ikke al arbejdsløshed har samme indflydelse (på selvmordsraten, red.). Effekten ser ud til at være størst i lande, hvor arbejdsløsheden normalt er lav,« skriver professor ved Zurich Universitys psykiatriske hospital, Carlos Nordt om studiet på The Lancets hjemmeside.

Læs også:

Den tvungne arbejdsløshed er umoralsk og unødvendig

Hvorfor skal der være arbejdsløshed?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

mft

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.