Anerkendelse afholder veteraner fra selvmord
05 december 2014

KORT NYT FRA DANMARK:

Danske soldaterveteraner, der har været udsendt til andre lande, fremhæver særligt samfundets anerkendelse som en beskyttende faktor i forhold til at begå selvmord.

Det skriver Center for Selvmordsforskning i en pressemeddelelse.

Omvendt beskriver soldaterne ubegribelige og uforståelige beslutninger i Forsvaret og samfundet, samt samfundets manglende håndtering af psykiske vanskeligheder, som en belastning.

Det fremgår af en ny rapport, der er udarbejdet af Center for Selvmordsforskning og Forsvarets Sundhedstjeneste.

Blandt de faktorer, der virker beskyttende imod selvmord, fremhævede soldaterne desuden tryghed i familien og en klar fornemmelse af, at udsendelsen er samstemmende med soldatens værdier.

Udtalelserne bygger på interviews med 9 tidligere udsendte soldater, der har alvorlige selvmordstanker, og som tidligere har forsøgt at begå selvmord.

Rapporten konkluderer desuden, at soldaterne nærer stor mistillid til Forsvarets evne og villighed til at håndtere ansatte med selvmordstanker.

Forskningsprojektet har i alt undersøgt 29.774 danske soldater udsendt i perioden 1992-2013. I denne periode forsøgte 298 at tage deres eget liv. 47 af dem gennemførte selvmordet.

Læs også:

Tusindvis af veteraner får ikke den rigtige hjælp

Unge krigsveteraner er særligt voldelige

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

on

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.