Annonceinfo

Se en kæmpe funklende stjernefamilie, der tager vejret fra dig

VideoHubble-rumteleskopet har fanget billeder af stjerneklyngen Trumpler 14, 8.000 lysår borte. I videoen, som er udsendt af European Space Agency, ESA, kan du se rummets diamanter fra deres allersmukkeste side.

Videoen er produceret af Livescience

Tusindvis af stjerner der blinker som diamanter. Det er, hvad Hubble-rumteleskopet har fanget i de netop offentliggjorte billeder, som Livescience.com har bragt i en video. Og vi kan vist godt afsløre, at det er tæt på at være et syn for guder! 

Se videoen øverst i artiklen.

Stjerneklyngen er rummets smykkeskrin

Rummets smykkeskrin, som man passende kunne kalde det, er stjerneklyngen Trumpler 14, der er en samling af omkring 2.000 stjerner, som befinder sig 8.000 lysår væk fra Jorden.

»Dette område af rummet huser en af de højeste koncentrationer af enorme, lysende stjerner i hele Mælkevejen, en fantastisk familie af unge, strålende, hvid-blå stjerner,« skrev ESA i sin beskrivelse af billederne ifølge Livescience.com. 

Stjerneklyngen er 500.000 år gammel, men ifølge ESA har stjernerne 'kun' et par millioner år tilbage at leve i, før de på dramatisk vis vil eksplodere.

Seneste fra Miljø & Naturvidenskab

Grønlandske stemmer

Bo Albrechtsen, museumsinspektør ved Grønlands Nationalmuseum, drømmer om at få et naturhistorisk museum i Grønland.

Tema om fremtiden for grønlandsk forskning

Det læser andre lige nu

Abonner på vores nyhedsbrev

Når du tilmelder dig, deltager du i konkurrencen om lækre præmier.

Seneste blogindlæg