Videnskab.dk udvikler videokanal til unge
Videnskab.dk etablerer kanal på YouTube, der skal bringe ny og spændende viden ud til unge i Danmark.

Videnskab.dk lancerer til sommer en helt ny serie af videns-videoer, der er lavet specielt til de unge. (Foto: Colourbox)

Videnskab.dk lancerer til sommer en helt ny serie af videns-videoer, der er lavet specielt til de unge. (Foto: Colourbox)

Til sommer kan du blive klogere med en helt ny YouTube videokanal fra Videnskab.dk. Her vil du finde relevant og brugbar viden om mange forskellige emner, relateret til din hverdag og dine interesser.

Den nye videokanal er for alle, der vil vide mere om verden, men den vil særligt henvende sig til unge i alderen 15-20 år. Også dem, som ikke i forvejen er vilde med videnskab.

»Vores ambition er at nå ud til de unge, som ikke er så bogligt orienterede, men som interesserer sig for alt muligt og typisk søger information på YouTube. Vi stiller med en kombination af høj troværdighed og stor erfaring i at servere viden på en uhøjtidelig og let forståelig måde, så også de forudsætningsløse kan være med, og det er sjovt at blive klogere,« siger chefredaktør Vibeke Hjortlund fra Videnskab.dk.

Viden styrker unges valg

Videnskab.dk's projekt om at få solid og evidensbaseret viden ud til flere unge ved hjælp af levende billeder er støttet med 2,8 millioner kroner fra Nordea-fonden.

»Unge har stor nysgerrighed og appetit på livet. Med YouTube-kanalen kommer et nyt dansk medie, som formidler viden til danske unge på platforme brugt af unge. Det vil styrke unges viden og støtte dem i at træffe beslutninger om deres uddannelse, liv og fremtid på et velinformeret grundlag,« siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

Kanalen er den første af sin slags

Den nye videokanal er et helt centralt tiltag i Videnskab.dk's bestræbelser på at bringe forskningsbaseret viden ud til flere danske unge. 

»Vores YouTube-kanal bliver den første af sin slags i Danmark, og vi er meget stolte af, at Nordea-fonden har valgt at støtte projektet,« siger Vibeke Hjortlund.

Arbejdet med at finde frem til de rette formater for indslagene indledes nu. Serien af nye videns-videoer fra Videnskab.dk lanceres på YouTube i sommeren 2016. Projektet løber i to år frem til primo 2018. 

Kontakt

Vil du vide mere om projektet, kan du kontakte ansvarshavende chefredaktør Vibeke Hjortlund: vh@videnskab.dk.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs her om, hvordan forskerne tog billedet af atomerme.