Ouch! Så er den gak igen! Se årets sjoveste fotografier fra dyrenes verden
Comedy Wildlife Photography Awards 2021 er skudt i gang, og Videnskab.dk har samlet et udpluk her. Grin, græd, og nyd vores venner i naturen her i artiklen.
Comedy WIldlife Photography 2021

'Ouch' - som Ken Jensen har kaldt sit fotografi - ligner en skæbnesvanger dag i Yunnan, Kina. Men faktisk udtrykker aben bare, at den er vred. (Foto: Ken Jensen/ Comedywildlifephoto.com)

'Ouch' - som Ken Jensen har kaldt sit fotografi - ligner en skæbnesvanger dag i Yunnan, Kina. Men faktisk udtrykker aben bare, at den er vred. (Foto: Ken Jensen/ Comedywildlifephoto.com)

Over 7.000 fotografier har Comedy Wildlife Awards modtaget i år. Allesammen af dyr, der opfører eller udtrykker sig nærmest uhyggeligt menneskeligt.

Det er da også det, som er det unikke ved lige præcis denne konkurrence. For her handler det om at hylde dyrene med udgangspunkt i humor, med henblik på at skabe opmærksomhed omkring vores natur.

Dommerne har kogt de mere end 7.000 indsendte fotografier ned til 42 finalister, herunder også 2 sidekategorier: video og portfolio.

Se nogle af de sjoveste billeder herunder - og stem selv på dit yndlings på Comedy WIldlife Photographys hjemmeside.

All you need is love

(Videofotograf: Rahul Lakhmani / Comedywildlifephoto.com)

Vi lægger ud med at sprede en masse kærlighed, som den lille Smyrnaisfugl (Halcion smyrnesis) har gemt på under nedlukningen.

Seancen mindede den indiske fotograf om, hvordan det er at gense sin ven efter have været adskilt under corona-lockdown.

Jeg hader mandage!

Comedy WIldlife Photography 2021

(Foto: Andrew Mayes, Monday Mood / Comedywildlifephoto.com)

Mandag morgen kalder på kaffe og refleksion for mange af os. Fotoet af den umiddelbart utilfredse tofarvede stær (Lamprotornis bicolo) i Rietvlei Nature Reserve, Sydafrika, fik fotografen Andre Mayes til at tænke på sit humør om mandagen.

O sole miiiioooo!

Comedy WIldlife Photography 2021

(Foto: Clemence Guinard / Comedywildlifephoto.com)

'The baboon who feels like a tenor', hedder dette foto. Selvtilliden stråler da også ud af kappebavianen (Papio hamadryas).

Av! Hvor kom den gren fra? 

Comedy WIldlife Photography 2021

(Foto: David Eppley, 'Majestic and Graceful Bald Eagle' / Comedywildlifephoto.com)

Når man kigger på damer i trafikken, og der er rødt lys... Den majestætiske havørn her blev fanget i et knap så yndefuldt øjeblik.. 

»Jeg vil også være med!«

Comedy WIldlife Photography 2021

(Foto: Cheryl-Strahl, 'The-Photo-Bombing-Wave' / Comedywildlifephoto.com) 

Photobomb? Eller også har det bare aldrig været fedt at være den i rollen som 'det tredje hjul'? Faktisk er der tale om en mor med sine unger, der boltrer sig i det iskolde arktiske vand.

Suk.....

Comedy WIldlife Photography 2021

(Foto: John Spiers, 'I guess summer’s over' / Comedywildlifephoto.com)

Det er altid lidt en lussing, når efteråret overtager. Fotoet er fra Oban, Skotland, hvor fotografen John Spiers gik rundt og tog fotografier af duer, da denne sjove scene udspillede sig.

Er den der stadig?

Comedy WIldlife Photography 2021

(Foto: Larry-Petterborg, 'Just-Checking' / Comedywildlifephoto.com)

En grøn marekat (Chlorocebus pygerythrus), der hænger ud på en bro i South Luangwa National Park, Zambia, Afrika.

Luk mig ind!

Comedy WIldlife Photography 2021

(Foto: Nicolas de Vaulx, 'How do you get that damn window open?' Comedywildlifephoto.com)

Som at træde ind på arbejdsmarkedet, ung og nyuddannet.. Vaskebjørnen har det måske lidt på samme måde her i Frankrig, hvor den ihærdigt forsøger at komme indenfor.

Kuk-kuk!

Comedy WIldlife Photography 2021

(Foto: Pal Marchhart, 'Peak a boo' Comedywildlifephoto.com​)

....8, 9, 10. Nu kommer jeg! Den lille bjørn brød ud fra sin flok og gemte sig bag træet i dyreparken Lee Valley Park, London. Nysgerrigt, men forsigtigt, stak den hovedet ud, for at se hvad fotografen Pal Marchart havde gang i. 

Musikalsk jordegern

Comedy WIldlife Photography 2021

(Foto: Roland Kranitz, 'The Flautist' Comedywildlifephoto.com​)

Øvelse gør mester. En lille ungarsk sisel (Spermophilus), der er et jordegern, ser grangiveligt ud, som om den øver sig i at spille på fløjte.

Stem på din favorit

Det er de to professionelle fotografer, Paul Joynson-Hicks og Tom Sullam, som tilbage i 2015 oprettede konkurrence Comedy Wildlife Photography.

Og fik du ikke nok af de ti billeder, vi har samlet, kan du besøge de to fotografers hjemmeside og se resten af de indsendte fotografier, bestemme din favorit og afgive din stemme.

Vinderfotoet vil blive offentliggjort 22. oktober.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte, døde og vaccinationer i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om, hvorfor denne 'sort hul'-illusion narrer din hjerne.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk