Imponerende! Nyt fund tyder på, at pyramider blev bygget hurtigere end troet
Kilde: 
06 november 2018

De egyptiske pyramider er nogle af verdens klassiske vidundere, og det er ikke svært at forstå.

Alene dét, at man kunne bygge de enorme bygningsværker for tusindvis af år siden, er imponerende. 

Og netop byggeprocessen er der nu kommet mere viden om, efter en gruppe forskere er stødt på en rampe i et ældgammelt, egyptisk stenbrud.

Det skriver The Guardian

Selve det, at egypterne brugte ramper til at trække de store sten op ad, er ikke nyt. Men det, der har overrasket forskerne, er, hvor stejl den nyfundne rampe er.

Desuden er rampen akkompagneret af stolpehuller og trappetrin på hver side, og ifølge forskerne tyder det på, at arbejdet med at bygge pyramiderne kan være foregået meget hurtigere end hidtil antaget.

Konstruktionen gør nemlig, at egypterne ikke har behøvet at trække de enorme sten op bag dem, men i stedet kan have halet stenene op fra begge sider af den meget stejle rampe.

»Teknikken, vi har opdaget, ville have gjort det muligt for flere mennesker at bruge deres kræfter på én gang, og det betyder, at de kunne bruge større kraft og flytte stenblokkene hurtigere,« siger Roland Enmarch, der er lektor i egyptologi ved University of Liverpool og en af lederne på projektet, der gjorde opdagelsen, til The Guardian

Forskerne var i stenbruddet for at studere gamle inskriptioner, og ved hjælp af dem kunne de datere rampen til tiden, hvor Keopspyramiden, den store pyramide i Giza, blev bygget – omkring 2.500 år f.v.t. 

De kan dog ikke vide, om den stejle rampekonstruktion er blevet brugt til at bygge den pyramide.

Opdagelsen er endnu ikke udgivet i et studie og derfor heller ikke blevet fagfællebedømt af andre forskere.

sj

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.