Studie: Clooney og andre kendisser er bedre end forskere til at overbevise om evolutionen
Kilde: 
22 november 2018

George Clooney kan sælge kaffe med sine intense øjne, når han siger: »Nespresso – what else?«

Men vidste du, at han også kan få os til at forstå og acceptere evolutionsteorien? Og endda bedre end en forsker?

Kendisser som Clooney kan generelt få videnskaben til at glide lettere ned, lyder konklusionen i hvert fald i et nyt studie, der er udgivet i Evolutionary Psychology.

Det skriver ScienceAlert.com.

Canadiske forskere har undersøgt 360 canadiske studerendes opfattelse af en artikel om evolutionsteorien, som halvdelen af gangene havde en fiktiv forsker som afsender – den anden halvdel blev framet som en kendisbog af George Clooney.

De studerende skulle efterfølgende erklære sig enige eller uenige i artiklens forklaring af evolutionsteorien, og her viste forskernes optælling, at artiklerne med Clooney som afsender var meget mere effektiv i at overbevise eleverne om evolutionens rigtighed end den fiktive forsker-artikel.

Da forskerne senere byttede Clooney ud med Harry-Potter-kendissen Emma Watson, viste samme tendens sig.

Hvorfor de studerende i undersøgelsen bedre kunne forholde sig til Clooney's forklaring, ved forskerne endnu ikke, men de gætter på, at det handler om identifikation med afsenderen.

ie

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.