Testosteron booster kvinders onani
Kilde: 
22 juni 2012

Vi hører tit, at mænd bliver liderlige, fordi de har et højt niveau af hormonet testosteron. Men det slår ny forskning en ordentlig pæl igennem.

Studier fra University of Michigan viser, at mænd med meget testosteron i kroppen faktisk ikke har ekstraordinært meget lyst til sex.

Derimod har testosteronfyldte kvinder meget lyst til sex – men kun med sig selv, skriver LiveScience.com.

Testosteron giver ikke sex-tanker

I undersøgelsen deltog 196 frivillige studerende fra universitetet - 105 mænd og 91 kvinder. De blev bedt om at udfylde et skema om deres humør og deres sexlyster.

Hjerneforsker Sari van Anders tog derefter prøver af deres spyt, og undersøgte niveauet af testosteron i hver af forsøgspersonerne.

Hun sammenlignede så niveauerne af testosteron med deltagernes selvrapporterede niveauer af begær. Blandt mændene fandt forskeren, at testosteronniveauet ikke påvirkede deres lyst til sex – uanset om de var singler eller i et forhold.

Testosteron-kvinder ville onanere

Kvinder viste sig derimod at være noget mere komplicerede end mænd. De damer, der havde høje testosteron-niveauer, havde samtidig også mindre lyst til sex med en partner.

Til gengæld havde de overordnet set mere lyst til at onanere. Og de 27 kvinder, der rapporterede, at de havde mindst lyst til at onanere, havde samtidig lavere testosteronniveauer end gennemsnittet.

Opdagelsen er offentliggjort i tidsskriftet Archives of Sexual Behavior.

Læs også: Egern onanerer kønssygdommene væk

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.