Skeletfund under parkeringsplads kan være engelsk konge
Kilde: 
13 september 2012

Den engelske konge Richard den tredje er måske mest kendt i Danmark af de danskere som har læst eller set Shakespeares teaterstykke om ham. Englænderne husker ham som en lidt tragisk konge, som kun nåede at regere landet i to år, før han blev dræbt ved slaget ved Bosworth i 1485. Et slag der afsluttede de såkaldte rosekrige, som var en borgerkrig mellem to engelske adelsfamilier.

Nu mener britiske forskere, at de kan have fundet Richard den tredjes skelet under en parkeringsplads i Leister, skriver LiveScience. Skelettet lå skjult i koret i en gammel middelalderkirke, som forskerne mener må være Greyfriars kirken, hvor den engelske konge blev begravet.

Kraniet og ryggen på skelettet bærer tegn på athave været udsat for skader, som stemmer overens med den type skader, man kan få i kamp.

»Det ser ud til, at et skarpt instrument har kløvet den bagerste del af kraniet,« meddeler University of Leicester i en pressemeddelelse om fundet.

Forskerne vil dog være helt sikre på, at det nu også er Richard den tredje, de har fundet.

»Vi er selvfølgelig begejstrede, men vi på universitetet er nødt til at undersøge fundet grundigt. DNA analysen kan tage op til 12 uger,« skrev Richard Taylor på universitetets Twitterprofil. Richard Taylor sidder i University of Leicesters ledelse

Læs også: København var storby længe før Absalon

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.