Puha, fuck og av får sin egen ordbog
07 oktober 2014

KORT NYT FRA DANMARK:
Nu er den her. Ordbogen, du altid har manglet. Forskere fra Københavns Universitet har lavet en ordbog over det danske talesprog, skriver universitetet i en pressemeddelelse.

I ordbogen kan du blandt andet finde forklaringer på ord som pyt, ups, årh, puha, fuck og av. Den nye ordbog ’Ordbog over Dansk Talesprog’ adskiller sig fra traditionelle ordbøger ved udelukkende at være baseret på talesprogsdata som for eksempel lydoptagelser af interviews og andre typer samtaler.

Derfor er det ikke bare muligt at læse eksempler på ordets anvendelse men også at høre ordet i en autentisk samtalesituation.

»Ordbog over Dansk Talesprog skal ses som et supplement til de traditionelle skriftsprogsbaserede ordbøger. Vores undersøgelser viser at der er stor forskel på talesproget og skriftsproget, og det er det vi med Ordbog over Dansk Talesprog ønsker at synliggøre,« siger projektleder og lektor Carsten Hansen.

Ordbogen er netbaseret og er frit tilgængelig for alle. Forskerne startet ud med at lægge artikler om udråbsord  som de ovennævnte op på sitet. Men antallet af ordbogsartikler vil konstant være stigende.

Kig i ordbogen her.

Læs også:

Placebo-effekt: Lægens ord ændrer virkningen af medicinen

Engelsk har næppe flere ord end dansk

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ibp

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.