Forskning i holdspil skal styrke sundheden
18 september 2012

Københavns Universitet og den danske idrætsverden går sammen i det hidtil største projekt herhjemme med oprettelsen af Center for Holdspil og Sundhed, skriver Københavns Universitet i en pressemeddelelse.

Det nye center samler forskere inden for idræt og sundhed under et tag. Forskerne skal hjælpe idrætsverdenen, kommuner, virksomheder og private idrætsudøvere med nye metoder og ideer inden for holdspil og dermed fremme folkesundheden. En uddeling på 33 millioner kr. fra Nordea-fonden har gjort det nye center muligt.

»Forskning på Københavns Universitet viser, at fodbold fremmer sundheden og er yderst motiverende. Med Center for Holdspil og Sundhed vil vi udbrede forskningen til også at omfatte mange andre former for holdspil.«

»Det er mange menneskers erfaring, at det er sjovere, hvis man dyrker sport sammen med andre. Holdspil kan styrke både sundheden, det sociale fællesskab og skabe glæde i hverdagen for den enkelte,« siger professor Jens Bangsbo, der leder det nye center på Institut for Ernæring, Fysisk Aktivitet og Idræt på Københavns Universitet.

Selv om mange danskere er fysisk aktive og dyrker idræt i foreninger eller på egen hånd, er der også en stor del af befolkningen, som er fysisk inaktive. Det er i høj grad denne del af befolkningen, som det nye center skal forsøge at aktivere.

»Det nye center vil i samarbejde med bl.a. idrætsforeninger og kommuner skabe nye tilbud og måder at praktisere fodbold, håndbold og andre former for holdspil, som både er attraktive, sjove og sunde på samme tid. For at dette skal blive en succes, har vi opbygget centret, så forskere med forskellig viden arbejder sammen. Det gælder bl.a. humanfysiologer, sociologer og psykologer,« siger professor Jens Bangsbo.

Danmarks Idræts-Forbund (DIF), Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI) og Dansk Boldspil-Union (DBU) med samlet knap to millioner medlemmer vil samarbejde med det nye center om at udvikle og implementere både nye og allerede kendte holdspil. Målet med det nye center er, at omsætte forskningsresultaterne hurtigt til formidling, undervisning og aktiviteter rundt om i landet.

 

Læs også på Videnskab.dk

Idræt går fra forening til forretning

Sådan giver sport god integration

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.