Facebook-statusser afslører psykopatiske træk
Kilde: 
29 november 2013

KORT NYT FRA UDLANDET:

Analyser af statusopdateringer på Facebook kan bruges til at afsløre psykopatiske personlighedstræk. Det skriver Forskning.se.

Forskere på Sahlgrenska Akademi og Lunds Universitet i Sverige har udført psykologiske personlighedstests af 300 amerikanske forsøgsdeltagere. De samme 300 menneskers statusopdateringer er blevet analyseret.

Forskerne bag, skriver i studiet, at statusopdateringer er ligeså gode redskaber til at afsløre personlighedstræk, som de psykologiske personlighedstests.

»Facebook har revolutioneret, hvordan mennesker samspiller på internettet, og det giver unikke muligheder for psykologisk forskning,« siger psykolog Danilo Garcia, der forsker på Sahlgrenska Akademi, til Forskning.se.

Nogle af de træk, som statusopdateringerne kunne afsløre, var narcissistiske og neurotiske træk. De opdateringer, der gav udslag for narcissisme, gik på at fremhæve egne gode egenskaber, mens de typisk erklærede at andre ikke forstod, hvad verden gik ud på.

De neurotiske personlighedstræk blev blandt andet vurderet ud fra, hvor mange venner personerne havde på Facebook, og hvor ofte de opdaterede deres status.

Studiet ved navn The dark side of Facebook publiceres i tidsskriftet Personality and Individual Differences.

Læs også:

Facebook får os til at føle os som tabere

Hvorfor bliver vi afhængige af Facebook?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

ams

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.