Dine ansigtstræk afslører, hvor troværdig du er
Kilde: 
15 marts 2016

KORT NYT FRA UDLANDET:

Jo mere troværdig du ser ud, jo større sandsynlighed er der for, at du agerer troværdigt, viser et nyt studie. Det sker, fordi vi ubevidst lever op til de fordomme, andre har om os, skriver Columbia Business School i en pressemeddelelse.

Studiet er publiceret i tidsskriftet Psychological Science.

Forskerne fandt ud af, at der er en stærk kobling mellem umiddelbar troværdighed i ansigtstræk og folks adfærd.

»Tidligere forskning er splittet mellem, om sådan en kobling eksisterer, men vi fandt ud af, at folk, der så troværdige ud, rent faktisk opførte sig mere troværdigt,« siger professor Michael Slepian, der er en af forskerne bag studiet, i pressemeddelelsen.

Studiet var delt op i to dele. Først skulle 30 uafhængige forsøgsdeltagere vurdere troværdigheden af 90 mennesker – kun på baggrund af fotografier af dem. De 90 personer fik fortalt, hvor troværdige de så ud.

Derefter skulle personerne deltage i et kortspil, hvor de kunne agere ærligt eller uærligt. De fik point for, hvis de andre troede på deres løgne. Troværdighedsdommene fra billederne forudså, hvor ofte deltagerne løj i spillet.

»Folk med troværdige ansigter agerede mere ærligt, fordi de forventede at blive stolet på og ønskede at leve op til disse forventninger,« siger professor Daniel Ames, medforfatter af studiet, i pressemeddelelsen.

»Et helt liv, hvor du på baggrund af dit ansigt bliver enten stolet på eller ikke stolet på, kan gøre, at du lever op til, hvordan du forventer at blive behandlet - også selvom du ikke er klar over den rolle, dit ansigt spiller,« fortsætter han.

Tidligere studier viser, at de ansigtstræk, der især får dig til at se troværdig ud, er højtsiddende øjenbryn, store øjne, opadvendte mundvier og fremtrædende kindben.

Læs også:

Brede kindben og blide øjne kan måles i valgresultater

Derfor ser mennesker så forskellige ud

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

pmd 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.